Velkommen til

Foredraget trylologi

- bliv underholdt og bliv klogere

Torsdag 17. oktober 2024
Kl. 19:00 – 20:30

Hvad sker der i din bevidsthed, når tryllekunstneren er på scenen?

Trylologi er en hybrid mellem tryllekunst og foredrag, hvor psykolog Frederikke Tholander og tryllekunstner David Tholander bruger trylleri til at gøre publikum klogere på, hvordan menneskelig perception og kognition fungerer. Tryllekunsten afsløres ikke, men sammen med publikum udforskes hjernens skjulte assistenter og usynlige snore, som tryllekunstneren benytter til at forbavse, overraske og underholde. Dette danner rammen om et foredrag for personer, der normalt irriteres over trylleriets uigennemskuelighed, såvel som dem der nyder at opholde sig i illusionen.

Foredraget er baseret på videnskab, optiske illusioner og levende magiske demonstrationer.  Trylologi blev præsenteret første gang tilbage i 2012 og siden har foredraget været under konstant udvikling. Indholdet relaterer sig til emner som læring, kommunikation, humor, design, innovation og teknologi.

Foredraget handler om os – os alle sammen – og vores hjerner. Magien er et middel til at tale om og illustrere de fascinerende aspekter ved os og vores hjerner, vores opfattelse og menneskelig psykologi.

Trylologi præsenteres af Folkeuniversitetet i samarbejde med Horsens Museum og festivalen ILLUSIONS.

Dette show er for voksne.

Foredraget finder sted på VIA – Lokale AUD. 1, Banegårdsgade 2, 8700 Horsens

DAVID THOLANDER (DK)
Som en del af det fransk baserede teaterkompagni ”The Krumple” arbejder David Tholander hele tiden med, hvordan tryllekunst kan udvikles og relaterer til andre kunstneriske genrer. I fagsproget hedder dette cross-over ”Magie Nouvelle”, eller på dansk: ”Nytryl”. Vi synes i al beskedenhed, at vi har gjort et scoop, ved at føre David sammen med Komediehuset i Horsens. Over 3 dage skaber de sammen en magisk forestilling, der kan opleves onsdag eftermiddag.

Det er også David, der sammen med sin psykologiuddannede søster, gør dig klogere på, hvad der egentlig sker, når trylleri snyder hjernen i foredraget ”Trylologi”.

Trylologi